DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID Nodokļu un muitas policija izmeklē kriminālprocesu par aizdomīgiem darījumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes lietvedībā atrodas kriminālprocess, kas uzsākts 2020.gadā saistībā ar juridisku un fizisku personu savstarpējiem aizdomīgiem darījumiem ar mērķi, iespējams, izvairīties no nodokļu nomaksas lielā apmērā un legalizēt noziedzīgi iegūtus līdzekļus lielā apmērā, kas darīts ilgstošā laika periodā - ne vēlāk kā no 2018.gada 1.janvāra un turpinot tās 2021.gadā.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas procesuālās darbības, tai skaitā 33 kratīšanas Latvijas teritorijā, kuru ietvaros tika izņemti dokumenti un priekšmeti, kuriem var būt pierādījumu nozīme kriminālprocesā.

Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšana tiek veikta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par ko atbildība paredzēta Krimināllikuma 218. panta 2.daļā un 195.panta 3.daļā. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas četras personas. Izmeklēšana notiek Latvijas Republikas prokuratūras uzraudzībā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija pagaidām netiek sniegta. Kolīdz tas nekaitēs izmeklēšanas interesēm, sabiedrībai noteikti tiks sniegta plašāka informācija par šo kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI