DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā norisinās Sankciju koordinācijas padomes pirmā sēde

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. augustā notika pirmā Sankciju koordinācijas padomes sēde. Sēdi atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, uzsverot, ka sankcijas kā ārpolitikas instruments ir vidusceļš starp diplomātiskām sarunām un nopietniem piespiedu līdzekļiem un ka to aktualitāte strauji pieaug starptautiskajās attiecībās. Kā efektīvus piemērus sankciju darbībai A. Pelšs minēja pret ISIL/Daesh un pret Krieviju noteiktās sankcijas. Valsts sekretārs atzīmēja, ka sankcijas kā ārpolitikas instruments ir arī Latvijas interesēs, lai veicinātu drošību pasaulē.

Sēdē piedalījās gan valsts institūciju, gan arī Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Finanšu nozares asociācijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, lai kopīgiem spēkiem rastu piemērotākos risinājumus sankciju ievērošanai Latvijā.

Šajā sēdē tika izveidota arī Sankciju koordinācijas padomes darba grupa, lai veicinātu atbildīgo institūciju sadarbību un koordinētu rīcību konkrētu sankciju pārkāpumu gadījumos, īpaši masu iznīcināšanas ieroču finansēšanas novēršanas un terorisma finansēšanas novēršanas jomās, ņemot vērā Moneyval rekomendācijas.

Par Sankciju koordinācijas padomes priekšsēdētāju ir apstiprināta Kristīne Līce, Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās un Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora pienākumu izpildītāja. Ārlietu ministrija kā Sankciju koordinācijas padomes sekretariāts arī turpmāk informēs sabiedrību par padomes darbu, un šim nolūkam tiks izveidota atsevišķa sadaļa Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Ārlietu ministrija atgādina, ka ministrijas kā koordinējošās institūcijas atbalsta sniegšanai sankciju jautājumos ir izveidota e-pasta adrese sankcijas@mfa.gov.lv. Tāpat interesentiem ir iespēja pieteikties regulāru ikmēneša jaunumu saņemšanai, kā arī operatīviem paziņojumiem par ANO Drošības padomes pieņemtajām sankcijām, sūtot pieprasījumu uz minēto e-pasta adresi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI