DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVĢMC speciālisti piedalīsies “Copernicus” klimatonā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 27. oktobrī pirmo reizi Latvijā notiks “Copernicus Climathon 2017” – 24 stundu ilgs pasākums, kas vienlaikus norisinās lielākajās pasaules pilsētās. Tajā piedalīsies dažādu jomu pārstāvji - programmētāji, novatori, uzņēmēji, dizaineri, zinātnieki, studenti un citi interesenti, kuru zināšanas un prasmes varētu palīdzēt radīt novatoriskus risinājumus klimata pārmaiņu izraisītajām problēmām.

Šogad "Climathon" fokusā ir "Copernicus" Zemes novērošanas satelītu dati ar mērķi aktualizēt to plašās pielietojuma iespējas, tajā skaitā klimata pārmaiņu novērošanai un uzraudzībai.

No Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centra (LVĢMC) pārstāvji pasākumā piedalīsies ar divām prezentācijām.

Svetlana Aņiskeviča, LVĢMC Klimata un metodiskās nodaļas vadītāja prezentēs Klimatisko datu analīzes pamatprincipus - kādas prasības ir pret datu rindām, kas ir references un normas periodi, kā tiek noteikti klimatiskie ekstrēmi u.c.

Valters Žeižis, LVĢMC Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas okeanologs un Andrejs Zubaničs, LVĢMC Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas hidrologs prezentēs Satelītu novērojumu izmantošanas piemērus Latvijā - kā novērojumu, analīzes un klimatiskās informācijas ieguves nolūkā līdz šim Latvijā izmantoti satelītu novērojumu dati.

"Copernicus" ir lielākā  Zemes novērošanas programma pasaulē, kuras ietvaros ir izveidota "Sentinel" satelītu flote. Tā nodrošina brīvpieejas optiskos, radara datus un aktuālu informāciju par sauszemes, saldūdeņu, jūras un okeānu ekosistēmām. Tai ir plašs pielietojums, tostarp klimata pārmaiņu novērošanai un novēršanai. "Copernicus" satelītu dati būs pieejami "Copernicus Climathon 2017 Riga" dalībniekiem. Tos būs iespējams izmantot savu ideju un jauninājumu izstrādei.

Plašāka infomācija par pasākumu šeit: https://climathon.climate-kic.org/riga un http://www.videsinstituts.lv/en/copernicus-climathon-2017-riga-1/about-copernicus-climathon
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI