DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Aicinām uz semināru par hidrometeoroloģisko brīdinājumu sistēmas pilnveidi Latvijā

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs 7.martā organizē semināru par hidrometeoroloģisko brīdinājumu sistēmas pilnveidi Latvijā, lai iepazīstinātu ar jauno pieeju brīdinājumu sagatavošanā.  

Jaunā pieeja paredz informēt sabiedrību, medijus, operatīvos dienestus, kā arī pašvaldības ne tikai par prognozētās hidroloģiskās vai meteoroloģiskās parādības intensitāti, bet arī par tās gaidāmo ietekmi. Precizēti bīstamo parādību brīdinājumu sagatavošanas atbalsta kritēriji, kā arī ieviesti papildu brīdinājumu veidi par tādām parādībām kā plūdi, salna, ultravioletā radiācija, sausums un kūlas ugunsgrēku risks.

Klimata pārmaiņu ietekmē pieaug plūdu risks, tādēļ īpaša uzmanība ir pievērsta brīdinājumiem par plūdiem. Seminārā skaidrosim jauno atbalsta kritēriju sistēmu un pieeju brīdinājumu izstrādē un izplatīšanā par plūdiem. Sniegsim ieskatu par Latvijas klimata pārmaiņām gan pagātnē, gan arī nākotnē, kā arī par Latvijas jūras krasta līnijas izmaiņām.

Ietekmes novērtēšanā un ieteikumu sagatavošanā sabiedrībai turpmāk plānots vairāk iesaistīt citus dienestus, lai izplatītu vienotu informāciju un maksimāli ātri sasniegtu ikvienu lietotāju. Seminārā iepazīstināsim ar esošo sadarbību un runāsim par pilnveides iespējām nākotnē. 

Seminārs 7.martā plkst. 10.00 norisināsies klātienē Rīgā, Maskavas ielā 165, 2.stāva konferenču zālē, kā arī tiešsaistē. Tiešsaistes saiti semināram nosūtīsim reģistrētiem dalībniekiem. Reģistrēšanās semināram līdz 29.februārim šeit: https://ej.uz/g5xj

Brīdinājumu sistēmas pilnveide īstenota ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas “Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide” projekta Nr.LV-CLIMATE-0001 “Klimata pārmaiņu politikas integrācija nozaru un reģionālajā politikā” ietvaros.

Strādājam kopā zaļai Eiropai!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI