DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicina piekrastes pašvaldības uz semināru par Latvijas jūras krasta erozijas novērtēšanu un klimata pārmaiņām 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs 13. martā plkst.10.00 organizē tiešsaistes semināru “Latvijas klimata pārmaiņu un jūras krasta erozijas novērtēšana valsts un pašvaldību mērogā”.  

Seminārā aicinām piedalīties Latvijas jūras piekrastes pašvaldības, lai iepazīstinātu ar to, kā dažādos Latvijas krasta līnijas posmos ir mainījusies krasta līnija un kā, izmantojot attālināto novērojumu jeb satelītu datus, noteikt līdz šim erozijas ietekmētākās Latvijas pašvaldības. Īpaši iesakām seminārā piedalīties teritorijas plānošanas un attīstības daļas speciālistiem.   

Seminārā sniegsim ieskatu uz ietekmi vērstas brīdinājumu sistēmas jaunajā pieejā, kā arī iepazīstināsim ar nākotnes klimata pārmaiņu modeļu prognozēm, balstoties uz jaunākajiem klimata pārmaiņu scenārijiem. Klimata un enerģētikas ministrija informēs par politikas aktualitātēm, lai pielāgotos klimata pārmaiņām, kā arī eksperts Jānis Lapinskis stāstīs par praktiskiem risinājumiem jūras krasta erozijas ietekmes mazināšanai. Noslēgumā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija stāstīs par pieejamajiem ES fondu atbalsta instrumentiem, lai pielāgotos klimata pārmaiņām.  

Reģistrēšanās semināram līdz 12.martam šeit: https://ej.uz/wj7j, saiti nosūtīsim reģistrētiem dalībniekiem. 

Semināru organizējam Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas “Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide” projekta Nr.LV-CLIMATE-0001 “Klimata pārmaiņu politikas integrācija nozaru un reģionālajā politikā” ietvaros. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI