NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
24. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
7
7

Tieslietu ministra paziņojums par Kristīnes Misānes lietas turpmāko virzību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2020. gada 24. februārī, Dānijas tiesa pieņēma lēmumu par Kristīnes Misānes izdošanu Latvijai.  Paziņojumā Latvijas sabiedrībai tieslietu ministrs Jānis Bordāns skaidro, kāda būs turpmākā procesa virzība un Latvijas iestāžu kompetences.

Vispirms izsakot pateicību par sekmīgu sadarbību Ārlietu ministrijai, Ģenerālprokuratūrai un Valsts policijas Starptautiskās sadarbības pārvaldei, tieslietu ministrs skaidri iezīmē turpmākā procesa virzību un iestāžu kompetences.

“Izdodot Eiropas apcietinājuma orderi, Latvija ir apņēmusies nodrošināt kriminālvajāšanu par Latvijas pilsoņa ārpus Latvijas Republikas teritorijas izdarītiem likuma pārkāpumiem. Brīdī, kad Latvijas Ģenerālprokuratūra saņems Dānijas tiesas lēmumu par izdošanu, par turpmākā procesa virzītāju kļūs Ģenerālprokuratūra,” skaidro J. Bordāns.

“Pēc tam Ģenerālprokuratūrai jādod uzdevums Valsts policijai, kurai jānodrošina Kristīnes Misānes konvojēšana uz Latviju. Atbilstoši regulējumam izdotā persona jāpārņem 10 dienu laikā, saskaņojot konkrētu datumu un laiku ar Dāniju. Valsts policijas atbildīgās struktūras ir apliecinājušas savu gatavību rīkoties nekavējoties,” uzsver tieslietu ministrs.

Paralēli Valsts policijai jāinformē Ieslodzījuma vietu pārvalde par apcietinātās personas pārņemšanu un precīzu datumu un laiku, kad paredzēta personas nodošana Ieslodzījuma vietu pārvaldei.

Ministrs norāda, ka apcietinātā persona, tās pārstāvis vai aizstāvis jebkurā laikā var iesniegt izmeklēšanas tiesnesim pieteikumu par apcietinājuma turpmākas piemērošanas nepieciešamības izvērtēšanu.

Tāpat ministrs apliecina Tieslietu ministrijas gatavību turpināt iestāžu koordinējošo darbu, lai panāktu iestāžu vienošanos par risinājumiem, kas nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos nākotnē.

Sīkāks izklāsts par sabiedrības rezonansi guvušās lietas attīstības gaitu pieejams LV portāla apkopojumā “Kristīnes Misānes lietas attīstības hronoloģija – kad un kā iesaistījās valsts iestādes”.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI