NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
13. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes

Latvijas robežu tuvumā notiek Krievijas militārās mācības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Avots: Aizsardzības ministrija

LV portāla infografika

No 13. līdz 19. septembrim Ņižņijnovgorodas apgabala Muļino poligonā, kurš atrodas tuvu Latvijas robežai, notiek apvienotās Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības “Ščit Sojuza 2019”. Latvijai šobrīd nav tieša militāra apdraudējuma un Nacionālie bruņotie spēki darbojas ikdienas režīmā, – uzsver Aizsardzības ministrija.

Plašas militāras mācības Krievija izvērsusi ne tikai mūsu pierobežā. Arī Krievijas Centrālā kara apgabala poligonos no 16. līdz 21. septembrim norisināsies stratēģiskās militārās mācības “Centr 2019”, iesaisto aptuveni 128 000 karavīru, vairāk nekā 20 000 apbruņojuma un militārās tehnikas vienību, aptuveni 600 militāro lidaparātu un aptuveni 15 karakuģu. Šajās mācībās piedalīsies arī Ķīnas, Pakistānas, Kirgizstānas, Indijas, Kazahstānas, Tadžikistānas un Uzbekistānas karavīri.

Latvijas Aizsardzības ministrija informē, ka Nacionālie bruņotie spēki turpinās sekot līdzi militārajām aktivitātēm pierobežā. Latvijai šobrīd nav tieša militāra apdraudējuma un Nacionālie bruņotie spēki darbojas ikdienas režīmā, kā arī turpmāk informēs sabiedrību par Krievijas bruņoto spēku aktivitātēm pie mūsu valsts robežas.

Kopš Krimas aneksijas un Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014. gada pavasarī Latvijas bruņotie spēki veic pastiprinātu mūsu valsts robežu novērošanu, kā arī notiek aktuālās informācijas apmaiņa ar sabiedrotajiem. Pastiprināta valsts robežu novērošana tiks veikta arī turpmāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI