E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33061
Lasīšanai: 2 minūtes

Disciplināri sodītu personu militārajā dienestā var pieņemt ne ātrāk kā pēc pieciem gadiem

J
jautā:
21. jūnijā, 2024
Oskars

Labdien! Pēc cik ilga laika un vai vispār ir iespējams iestāties Nacionālajos bruņotajos spēkos, ja pirms tam cilvēks ir ticis atstādināts ar disciplinārsodu? 

A
atbild:
02. jūlijā, 2024
Linda Ņikona
LV portāls

Militārā dienesta likuma 16. panta otrā prim viens daļā noteikts, ka aizsardzības ministra izveidota komisija Ministru kabineta (MK) noteiktajā kārtībā var atļaut Latvijas pilsoņa, kas ir atvaļināts no militārā vai cita valsts dienesta par disciplīnas pārkāpumiem, pieņemšanu militārajā dienestā, bet ne agrāk kā piecus gadus pēc atvaļināšanas dienas. 

Minētā tiesību norma stājās spēkā 2019. gada 1. janvārī. 

Ar MK noteikumiem var iepazīties šeit 

Kā iepriekš norādījusi Aizsardzības ministrija, ar pozitīvu komisijas lēmumu varēs novērst Militārā dienesta likuma 16. panta otrās daļas 7. punktā minēto šķērsli personas iesaukšanai un pieņemšanai militārajā dienestā.  

Persona, kuras pieņemšanu militārajā dienestā komisija būs atļāvusi, varēs piedalīties turpmākajā atlases procedūrā un piedalīties nepieciešamajos pārbaudījumos, kuru gaitā izvērtēs personas atbilstību arī citām likumā noteiktajām prasībām, piemēram, veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. 

Vairāk ar 2019. gadā veiktajām izmaiņām Militārā dienesta likumā var iepazīties LV portāla publikācijā “Disciplināri sodītu pilsoni var pieņemt gan militārajā, gan citā valsts dienestā”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 233 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas