E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9945
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājumu pagarina par slimības dienu skaitu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūlijā, 2016
Jūlija

Labdien! Pedagogam tika piešķirts ikgadējais atvaļinājums 8 kalendārās nedēļas no 30.05.2016. - 26.07.2016. Atvaļinājuma laikā pedagogs saslima un iesniedza direktoram slimības lapu A no 01.07. līdz 10.07. Sakiet, lūdzu, līdz kuram datumam jāpagarina atvaļinājums?

A
atbild:
15. jūlijā, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājums darbiniekam ir piešķirts konkrēta perioda ietvaros. Darba likuma 150. panta 6. daļa paredz iespēju darbinieka pārejošas darbnespējas gadījumā ikgadējo atvaļinājumu pārcelt vai pagarināt.

Tādējādi Jums būtu darba devējam jāiesniedz ne vien A lapa, bet arī jāraksta iesniegums. Iesniegumā jānorāda, vai vēlaties atvaļinājumu pārcelt vai par darbnespējas laiku pagarināt.

Ja iesniegumā norādīsiet, ka vēlaties atvaļinājumu pagarināt, tad tas pagarināsies par slimības dienu skaitu, pieskaitot tās pēdējai atvaļinājuma dienai. Atbilstoši noteiktajai kārtībai darbiniekam ir tiesības prasīt tik atvaļinājuma dienas, cik bija darbnespējas dienas. Darba devējam nav tiesību šādu lūgumu noraidīt.

Konkrētajā gadījumā, pagarinot atvaļinājumu, kas normālā kārtībā beidzas 26. jūlijā, par desmit slimības dienām, pēdējā atvaļinājuma diena būs 5. augusts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas