E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6482
Lasīšanai: 2 minūtes

Samaksāto nodevu atmaksās uz iesnieguma pamata

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2015
Svetlana

Labdien! Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļā iesniedzu dokumentus par nostiprinājuma lūgumu par hipotēkas ierakstīšanu, samaksāju kancelejas nodokļus 18.50 eiro un valsts nodokļus 28.46 eiro. Atnāca atbilde, kurā bija rakstīts, ka dokuments tika atcelts bez izskatīšanas. Jautājums, par ko tika samaksāta nauda?

A
atbild:
23. februārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Zemesgrāmatu likuma 89.pants nosaka, ka, atstājot nostiprinājuma lūgumu bez ievērības, tam pievienotos dokumentus un nodevas izsniedz lūdzējam vai nosūta viņam atpakaļ kopā ar pavēsti, kuru ar saņēmēja parakstu pievieno nekustamā īpašuma lietai.

Savukārt 106. Prim pantā ir noteikts:  ja nostiprinājuma lūgums atstāts bez ievērības vai bez izskatīšanas, nostiprinājuma lūdzējam ir tiesības triju gadu laikā no dienas, kad kancelejas vai valsts nodeva saņemta valsts budžetā, iesniegt attiecīgajai zemesgrāmatu nodaļai iesniegumu par kancelejas vai valsts nodevas atmaksu. Kancelejas vai valsts nodevu atmaksā no valsts budžeta līdzekļiem, pamatojoties uz zemesgrāmatu nodaļas tiesneša lēmumu.

Tātad Jums ir jāvēršas Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļā ar iesniegumu par samaksāto nodevu atmaksu, pamatojoties uz to, ka nostiprinājuma lūgums ir atstāts bez ievērības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas