E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6410
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Nepieciešams ne tikai diploms, bet arī sertifikāts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2015
Andris

Labdien. Likuma „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu” 29.panta apakšpunkts 2.1. nosaka: „1) elektroinženiera profesijā — diploms par otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un elektroinženiera kvalifikācija vai inženierzinātņu maģistra grāds;”. Vai šinī profesijā var strādāt cilvēks, kuram izglītības dokumentā ir rakstīts: "Inženiera diploms. Ieguva INŽENIERA KVALIFIKĀCIJU enerģētikā un elektrotehnikā. (Iegūtā kvalifikācija atbilst piektajam kvalifikācijas līmenim)" izdots RTU 2004.gadā?

A
atbild:
03. martā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Akadēmiskās informācijas centra eksperts Dainis Ozoliņš norāda, ka diploms ir nepieciešamā prasība, taču tiesības strādāt nepiešķir diploms, bet kompetentās institūcijas izsniegts sertifikāts. Kompetentā institūcija izskata katru gadījumu atsevišķi un izsniedz sertifikātu.

Precīzāka informācija ir iegūstama Elektriķu brālības sertifikācijas departamentā A.Deglava ielā 66, Rīga, 5.stāvs, LV-1035, tālr./fakss 67845425; lebsert@latnet.lv vai

Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas Specializētajā sertifikācijas centrā Šmerļa ielā 1 (9.stāvs), Rīga, LV-1006, sc@bleea.lv vai info@bleea.lv (ar norādi I.Straumei)

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas