E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5534
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ekonomika

Medījamo dzīvnieku radītos zaudējumus lopkopībai sedz medību tiesību lietotājs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. oktobrī, 2014
Iveta

Labdien! Jautājums ir sekojošs: MK noteikumos "Noteikumi par medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu noteikšanu un medību koordinācijas komisijām" ir noteikts, ka, ja postījumi nodarīti lopkopībai, tos apseko nekavējoties. Kā to saprasts? Kas sedz šos zaudējumus, ja tie nodarīti lopkopībai?

A
atbild:
29. oktobrī, 2014
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Medījamo dzīvnieku nodarīto postījumu apjomu, pakāpi, materiālo zaudējumu apmēru nosaka attiecīgās pašvaldības izveidota Medību koordinācijas komisija.

MK noteikumu „Noteikumi par medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu noteikšanu un medību koordinācijas komisijām” 9. punkts paredz: ja postījumi nodarīti lopkopībai, tos apseko nekavējoties un šo noteikumu 15.1. apakšpunktā minētās darbības veic piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas. Normatīvajos aktos netiek definēts, cik ilgs laika sprīdis jāsaprot ar „nekavējoties”.

Medību likuma 29.pants nosaka – zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ir atbildīgs par medījamo dzīvnieku nodarītajiem postījumiem un zaudējumiem savā īpašumā (valdījumā) esošajā zemē, ja medību tiesības nav nodotas citam medību tiesību lietotājam.

Ja zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs medību tiesības nav nodevis citam medību tiesību lietotājam, tad atbildību par medījamo dzīvnieku nodarītajiem zaudējumiem lopkopībai uzņemas pats zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs.

Savukārt, ja zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs medību tiesības ir nodevis citam medību tiesību lietotājam, medījamo dzīvnieku nodarītie zaudējumi lopkopībai jāsedz medību tiesību lietotājam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas