E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4497
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atvaļinājumu nepiešķir darba dienās, bet kalendārajās nedēļās

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2014
Linda

Es vēlreiz par atvaļinājumu. Pēc jūsu atbildes sanāk, ka, ejot atvaļinājumā šā gada 13.jūnijā uz 2 vai visām 4 nedēļām, es atvaļinājumā zaudēju vienu darba dienu. Proti, no 13.jūnija ar visām svētku dienām atgriežoties darbā 30.jūnijā, sanāk, ka es atvaļinājumā esmu tikai 9 darba dienas vai, ja ņemtu 4 nedēļu atvaļinājumu, tad man iznāktu 19 darba dienas. Vai nav noteikts, cik darba dienām jābūt atvaļinājumā?

A
atbild:
03. jūnijā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likumā ir noteikts, ka atvaļinājums tiek piešķirts nedēļās, nevis darba dienās. Nevienā likuma pantā nav minēts tāds apzīmējums kā atvaļinājuma ilgums darba dienās.

Tā, piemēram, Darba likuma 149.panta 1. un 2.daļa paredz: ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas. Darbiniekam un darba devējam vienojoties, ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu kārtējā gadā var piešķirt pa daļām, taču viena no atvaļinājuma daļām kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām.

 Kas attiecas uz svētku dienām atvaļinājuma laikā - atvaļinājums pagarinās par svētku dienu skaitu. Neatkarīgi no tā, vai svētku diena iekrīt brīvdienā vai darbdienā, atvaļinājuma pēdējai dienai ir jāpieskaita attiecīgs svētku dienu skaits.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas