E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4431
Lasīšanai: 2 minūtes

Par uzvārda maiņu Anglijā dzimušam bērnam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. maijā, 2014
sevinca alijeva

Labdien. Man ir tāda situācija. Man ir 3 gadus veca meita, kura dzimusi Anglijā. Dzimšanas apliecība ir izsniegta Anglijā, un viņai ir mans uzvārds, un viņa ir Latvijas pilsone. Tagad es precos ar citu vīrieti, kas ir Lietuvas pilsonis (pati esmu Latvijas pilsone). Kādā veidā es varētu nomainīt bērnam uzvārdu pasē un dzimšanas apliecībā? Un kā man sev uzvārdu nomainīt?

A
atbild:
27. jūnijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Tā kā Jūsu meitas dzimšanas fakts ir reģistrēts citas valsts kompetentā iestādē, Latvijā dzimšanas reģistra papildinājumu izdarīt nevar. Jums jāvēršas attiecīgā Lielbritānijas iestādē, t.i., tajā dzimtsarakstu birojā, kur bērna dzimšanas fakts ir sākotnēji reģistrēts. LV portāla rīcībā nav informācijas, kāda ir uzvārda maiņas procedūra bērnam Lielbritānijā un kādi ir nepieciešamie dokumenti.

Lai Jūs pati saņemtu personu apliecinošu dokumentu ar jauno uzvārdu, ar pašreizējo personas apliecinošo dokumentu un laulības apliecību ir jādodas uz jebkuru Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) teritoriālo nodaļu. Adreses un darba laiki atrodami  PMLP mājaslapas sadaļā „Kontakti” > „Teritoriālās nodaļas”. Ja atrodaties ārzemēs, dokumentus varat iesniegt tuvākajā Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā. Ja laulība tiks slēgta ārzemēs un personu apliecinošos dokumentus mainīsiet Latvijā, laulības apliecībai ir jāpievieno notariāli apliecināts tulkojums latviešu valodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas