E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4092
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Dalībnieku reģistra nodalījuma parakstīšanas kārtība

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2014
Zane

Labdien. Esam 2 dalībnieki SIA. Viens no dalībniekiem izstājas. Varam sabiedrību pārstāvēt katrs atsevišķi. Tātad man jāveic izmaiņas statūtos, dalībnieku reģistra nodalījumā un jāiesniedz 18.veidlapa. Vēlos iesniegt dokumentus UR ar drošu elektronisko parakstu. Bet dalībnieku reģistra nodalījumā jābūt arī atsavinātāja parakstam. Vai mums abiem dalībniekiem jānosūta viens un tas pats dalībnieku reģistra nodalījums ar drošu elektronisko parakstu? Paldies.

A
atbild:
07. aprīlī, 2014
Uzņēmumu reģistrs
Anitra Gērica, Funkciju izpildes departamenta Rīgas reģiona nodaļas valsts notāre

Komerclikuma 187.pantā 5.daļas 9.punktā noteikts:  katru nodalījumu ar savu parakstu apliecina valdes priekšsēdētājs vai valdes pilnvarots valdes loceklis. Komerclikuma 187.panta 5.daļas 10.punktā noteikts: ja dalībnieks daļu atsavina, ierakstu dalībnieku reģistra nodalījumā ar savu parakstu apliecina arī daļas atsavinātājs un ieguvējs. Daļas atsavinātāja un ieguvēja paraksti apliecināmi notariāli.

Ņemot vērā iepriekš minēto, dalībnieku reģistra nodalījums ir dokuments,  kuru jāparaksta daļu atsavinātājam, daļu ieguvējam, kā arī valdes priekšsēdētājam vai valdes pilnvarotam  valdes loceklim. Līdz ar to dalībnieku reģistra nodalījums ir iesniedzams kā viens dokuments, kuru parakstījušas iepriekš minētās personas ar drošu elektronisko parakstu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas