E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30904
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
1

Kā aktualizē datus Uzņēmumu reģistrā

J
jautā:
06. novembrī, 2023
Anna

Labdien! Ja dati par patiesā labuma guvēju un sabiedrības valdi ir iesniegti Uzņēmumu reģistrā, kurā brīdī un kādā kārtībā tie ir jāaktualizē, piemēram, ja mainās personu pases dati utt.?

A
atbild:
21. novembrī, 2023
Uzņēmumu reģistrs
Aija Pavlova, Funkciju izpildes departamenta Komersantu un uzņēmumu reģistrācijas nodaļas Trešā sektora vadītāja – valsts notāre

Atbilstoši likuma “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” 4.4 panta otrajai daļai Uzņēmumu reģistram, pamatojoties uz Fizisko personu reģistra informāciju, ir tiesības Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros, nepieņemot atsevišķu lēmumu, aktualizēt ziņas (personas vārds, uzvārds, personas kods).

Ja mainās komercreģistrā reģistrēta valdes locekļa, padomes locekļa, prokūrista vai patiesā labuma guvēja personas dati un šai personai Latvijas Republikā ir piešķirts personas kods, paziņojums par personas datu izmaiņām sūtāms uz Uzņēmumu reģistra elektroniskā pasta adresi: pasts@ur.gov.lv. Šādā gadījumā par izmaiņām nav jāmaksā valsts nodeva.

Ja persona, kurai mainījušies personas dati, vienlaikus ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību dalībnieks vai akciju sabiedrības akcionārs, Uzņēmumu reģistrā kopā ar pieteikuma veidlapu KR18 ir jāiesniedz attiecīgi aktuālais dalībnieku reģistra nodalījums vai aktuālais akcionāru reģistra nodalījums. Šādā gadījumā jāmaksā valsts nodeva 20 eiro apmērā.

Mainoties personas pases datiem personai, kurai Latvijas Republikā nav piešķirts personas kods, Uzņēmumu reģistrā visos gadījumos jāiesniedz pieteikuma veidlapa KR18, kurā norāda reģistrējamās izmaiņas par personu, kā arī aktuālais dalībnieku reģistra nodalījums (akcionāru reģistra nodalījums), ja minētā persona vienlaikus ir arī dalībnieks (akcionārs). Piesakot reģistrācijai vienu izmaiņu, piemēram, valdes locekļa personas datu izmaiņu, valsts nodeva ir 20 eiro, ja izmaiņas ir vairākas – 40 eiro.

Plašāka informācija pieejama Uzņēmumu reģistra mājaslapā: www.ur.gov.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas