E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34161
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldības algotam darbiniekam pienākas pabalsts par tuva ģimenes locekļa nāvi

J
jautā:
09. oktobrī, 2024
Sandra

Labdien! Vai bēru pabalsts sakarā ar brāļa nāvi pienākas uz sezonas darbiem pašvaldībā pieņemtam darbiniekam (parka dārznieks, līgums noslēgts uz pusgadu)? Paldies. 

A
atbild:
Šodien
Zaida Kalniņa
LV portāls

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums tiek attiecināts arī uz pašvaldību darbiniekiem. Ja ar jums ir noslēgts darba līgums, tad jūs esat darbinieks. Apstāklim, ka līgums ir noslēgts uz noteiktu laiku sezonas darbiem, nav izšķirīgas nozīmes. 

Atlīdzības likuma 20. pants paredz, ka darbiniekam izmaksā pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, mazbērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa, māsas, pusbrāļa vai pusmāsas) vai apgādājamā nāvi ne vairāk kā vienas minimālās mēneša darba algas apmērā. Šā pabalsta piešķiršanas kārtību nosaka Ministru kabinets. 

Lai pieprasītu pabalstu, jums ar iesniegumu un tuvinieka miršanas apliecības kopiju, kā arī jūsu radniecību apliecinošiem dokumentiem, uzrādot oriģinālus, ir jāvēršas pašvaldībā, lūdzot izmaksāt pabalstu, pamatojoties uz Atlīdzības likuma 20. pantu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 104 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas