E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33990
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja saņemts naudas sods par ceļu satiksmes pārkāpumu, kas veikts atbilstoši policijas norādījumiem

J
jautā:
23. septembrī, 2024
Antra

Saņēmu sodu par braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu. Todien notika ceļu satiksmes negadījums, tādēļ policijas darbinieki pārņēma ceļu satiksmes organizāciju un lika visiem transportlīdzekļiem ceļu satiksmes negadījumu apbraukt pa sabiedriskā transporta joslu. Vai konkrētajā gadījumā policijai nav jāatceļ sods sakarā ar viņu norādēm?

A
atbild:
23. septembrī, 2024
Sandis Zellis
jurists

Ņemot vērā, ka Ceļu satiksmes likuma 19. panta pirmā daļa noteic pienākumu ceļu satiksmes dalībniekiem izpildīt policijas darbinieku norādījumus, konkrētajā situācijā lēmumu par naudas soda piemērošanu noteikti ieteicams pārsūdzēt, brīvā formā norādot pēc iespējas plašāku attiecīgās situācijas un vietas aprakstu. Ceļu satiksmes organizēšanu pamatā nosaka ceļa zīmes un ceļa apzīmējumi, tomēr policijas darbinieka norādījumiem ir primārs spēks, jo tie noteic aktuālo kārtību konkrētos apstākļos, kas atšķiras no ierastajiem. 

Amatā augstākai personai lēmums jāpārskata, nepieciešamības gadījumā pieprasot no Valsts policijas attiecīgo informāciju par policijas darbinieka dotajiem rīkojumiem ceļu satiksmē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 287 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas