E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33764
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Vai attaisnotajos izdevumos pārmaksātā nodokļa atgūšanai var deklarēt izdevumus par zobu ārstēšanu bērnam

J
jautā:
02. septembrī, 2024
Amēlija

Labdien! Tagad ārstēju bērnam zobus. Sanāca, ka tas ir maksas pakalpojums, nevis valsts apmaksātās vizītes, jo nevaram gaidīt. Vai savā gada ienākumu deklarācijā es varu pievienot čekus par zobu ārstēšanu bērnam un saņemt pārmaksāto nodokli? 

A
atbild:
06. septembrī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nodokļu maksātājs var deklarēt gan savus izdevumus par ārstniecību, gan maksājumus par bērniem, tai skaitā zobu ārstēšanu. 

Gada ienākumu deklarācijā par nodokļa maksātāju un katru viņa ģimenes locekli aizpilda atsevišķu D4 veidlapu. Jāieraksta radniecība, prasītie bērna dati, jāpievieno čeki. Katrai personai attaisnotajos izdevumos ietveramā izdevumu kopējā summa pašreiz ir 600 eiro gadā. No nākamā gada marta, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, no minētās summas varēs saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksu 20% apmērā. Ja gada laikā samaksātā summa par attaisnotajiem izdevumiem ir lielāka par 600 eiro, izdevumu pārsnieguma daļa tiks pārcelta uz nākamajiem trim gadiem.  

Šogad vēl var iesniegt gada ienākumu deklarāciju par iepriekšējiem trim gadiem, pievienojot tai attiecīgajā gadā veiktos maksājumus. Plašāka informācija pieejama VID tīmekļvietnē, sadaļā “Gada ienākumu deklarācija” 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas