E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33509
Lasīšanai: 2 minūtes

Par pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveidi ir atbildīgs izglītības iestādes vadītājs

J
jautā:
07. augustā, 2024
Inese

Labdien! Vai PII pedagogs vai PII logopēds 1. septembrī drīkst uzsākt darbu, ja 36 stundu apjomā nav pilnveidota profesionālā kompetence? 

A
atbild:
14. augustā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumu par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 15. punktā noteikts: “Vispārējās, profesionālās un interešu izglītības pedagogs ir atbildīgs par savas profesionālās kompetences pilnveidi. Profesionālo kompetenci pilnveido, triju gadu laikā apgūstot programmu vismaz 36 stundu apjomā, un to plāno sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā persona veic pedagoģisko darbību.” 

Ja pedagogs nav pilnveidojis savu profesionālo kvalifikāciju noteiktajā apjomā un termiņos, tad viņš nav ievērojos noteikto regulējumu. Taču tas nevar būt par pamatu darba liegumam. 

Atbilstoši Izglītības likuma 30. panta pirmajā daļā noteiktajam par izglītības iestādes darbību un tās rezultātiem, par šā likuma un citu izglītības iestādes darbību reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī par intelektuālo, finanšu un materiālo līdzekļu racionālu izmantošanu ir atbildīgs izglītības iestādes vadītājs. Tātad izglītības iestādes vadītājam jānodrošina, lai iespējami īsākā laikā pedagogi, kuri nav pilnveidojuši savu profesionālo kvalifikāciju, iesaistītos viņu darba uzdevumu izpildei nepieciešamajos kvalifikācijas pilnveides pasākumos un tādējādi būtu ievērojuši Ministru kabineta noteikumos Nr. 559 noteikto regulējumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas