E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33394
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja sniegts nekvalitatīvs pakalpojums

J
jautā:
23. jūlijā, 2024
Anna

Labdien! Klientu neapmierina automašīnu krāsošanas servisa pakalpojuma kvalitāte. Klients uzskata, ka darbs ir izdarīts nekvalitatīvi, jo ir dažas vietas, kuras viņu neapmierina. Serviss piedāvā vienas dienas laikā izlabot savas kļūdas, bet klients atsakās un vēlas taisīt tāmi par it kā izdarītajiem defektiem, kas nozīmē, ka klients tādā veidā vēlas atgūt no servisa naudu. Vai pēc likuma normām šāds scenārijs ir pieļaujams? Vai klientam ir tiesības tā rīkoties, ja serviss piedāvā mazās kļūdas izlabot? 

A
atbild:
31. jūlijā, 2024

Atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 29. pantam patērētājs, kuram sniegts līguma noteikumiem neatbilstošs pakalpojums, vispirms ir tiesīgs pieprasīt, lai pakalpojuma sniedzējs bez atlīdzības novērš sniegtā pakalpojuma neatbilstību līguma noteikumiem. Ja tas nav iespējams, tad patērētājs ir tiesīgs prasīt, lai pakalpojuma sniedzējs attiecīgi samazina pakalpojuma cenu vai atmaksā par pakalpojumu samaksāto naudas summu. Samazinot cenu vai atceļot līgumu un atmaksājot patērētājam par pakalpojumu samaksāto naudas summu, var tikt ņemts vērā labums, ko patērētājs guvis, izmantojot pakalpojumu, un par ko līgumslēdzējas puses ir vienojušās. 

Pakalpojuma sniedzēja pienākums ir izpildīt tādu šā panta pirmajā daļā minēto prasījumu, kas ir atbilstošs un samērīgs, ņemot vērā pakalpojuma un tā neatbilstības raksturu, kā arī neradot neērtības patērētājam. Iepriekšminēto tiesību izmantošana neizslēdz patērētāja tiesības pieprasīt zaudējuma atlīdzību vai līgumsoda samaksu. 

Tādējādi auto īpašniekam ir pienākums vērsties ar pretenziju pie pakalpojuma sniedzēja (autoservisa, kurš veica krāsošanas darbus) un pieprasīt novērst trūkumus. Ja izpildītājs apmierina patērētāja prasīto, tad patērētajam nav pamata patstāvīgi novērst trūkumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas