E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33323
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesu izpildītājs nevar parādu cedēt ārpustiesas parādu piedzinēju kompānijai

J
jautā:
17. jūlijā, 2024
Dana

Labdien! 2007. gadā ņēmu kredītu AB bankā pret pusmājas ķīlu (10 000 latu). Pēc 2008. gada krīzes vairs nespēju maksāt. 2014. gadā tiesu izpildītājs māju atsavināja un pārdeva izsolē par 11 000 eiro, līdz ar to palika nenosegts parāds. Vai tiesu izpildītājs var atlikušo parādu cedēt parādu piedzīšanas firmai? Vai šis gadījums neatbilst Kredītiestāžu likuma pārejas noteikumu 88. pantam? Prasot pilnu naudas izlietojumu, izrādās, ka sludinājums Latvijas Vēstnesī maksājis 500 eiro. Vai tā ir? Paldies! 

A
atbild:
24. jūlijā, 2024

Normatīvais regulējums neparedz tiesu izpildītājam tiesības atlikušo parādu cedēt ārpustiesas parādu piedzinēju kompānijai. 

Kredītiestāžu likuma pārejas noteikumu 88. punkts attiecas uz kredītiestādi kā piedzinēju, kura ir tiesīga vienpusēji pilnā vai daļējā apmērā dzēst aizdevuma (kredīta) saistības fiziskajām personām, kas nav izpildītas 2008. gada ekonomiskās lejupslīdes dēļ un atbilst visiem Kredītiestāžu likuma pārejas noteikumu 88. punktā noteiktajiem nosacījumiem.  

Zvērināts tiesu izpildītājs nepieņem lēmumu par to, vai saistības ir dzēšamas. 

Lai noskaidrotu, vai sludinājuma ievietošana oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” izmaksāja 500 eiro, aicinām lūgt zvērinātu tiesu izpildītāju uzrādīt “Latvijas Vēstneša” rēķinu, lai pārliecinātos par minētās summas atbilstību. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas