E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33161
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai par sporta treneri drīkst strādāt persona, kurai noteikts tuvošanās aizliegums citai personai

J
jautā:
02. jūlijā, 2024
Ieva

Vai par sporta treneri drīkst strādāt persona, kurai noteikts tuvošanās aizliegums citai personai? 

A
atbild:
17. jūlijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Tā kā jautājumā nav norādīta precīzāka informācija, iespējams sniegt tikai vispārīgu atbildi. 

Sporta likums nenosaka aizliegumu sporta speciālistam, kuram noteikts tuvošanās aizliegums citai personai, veikt profesionālos pienākumus. 

Aizliegumu tuvoties noteiktai personai var noteikt kā drošības līdzekli gan civilprocesā (atbilstoši Civilprocesa likuma 30.5 nodaļā “Pagaidu aizsardzība pret vardarbību” noteiktajam), gan kriminālprocesā (atbilstoši Kriminālprocesa likuma 13. nodaļā “Piespiedu līdzekļu piemērošanas vispārīgie noteikumi” noteiktajam). Minēto aizliegumu var noteikt arī Valsts policija vai pašvaldības policija, ievērojot Ministru kabineta noteikumos Nr. 161 “Kārtība, kādā novērš vardarbības draudus un nodrošina pagaidu aizsardzību pret vardarbību” (MK Nr. 161) noteikto regulējumu. Minēto MK noteikumu IV sadaļas “Informācijas sistēmā reģistrējamā informācija par personām, attiecībā uz kurām pieņemts policijas lēmums par nošķiršanu, un minēto personu uzskaites kārtība” 16. punktā noteikta policijas informācijas sistēmā ievadāmā informācija, t. sk. personai, kas rada draudus, uzliktie pienākumi un noteiktie aizliegumi, laiks, kad beidzas to izpildes termiņš, aizsargājamās personas vārds, uzvārds, personas kods. 

Jebkurā gadījumā aizliegums attiecas tikai uz tuvošanos konkrētām personām. Ja attiecīgo personu trenē vai ar to savu pienākumu veikšanai sadarbojas sporta treneris, šāda veida saskarsme kategoriski nav pieļaujama. Tuvošanās aizliegums citai personai liecina par iespējamu vardarbību, tādēļ, ja sporta treneris trenē bērnus, nekavējoties pieprasāma izziņa no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas