E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3306
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Par valsts atbalsta izmaksas pārtraukšanu privātajam bērnudārzam

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2013
Arita

Kāpēc par novembra mēnesi atteiks valsts līdzfinansējums, jo esmu anulējusi pieteikumu bērnudārzam, kuram rinda vēl nebija pienākusi un vēl joprojām 4 dārziņos esam rindā? Kādos noteikumos ir atrunāts, ka nedrīkst anulēt kādu no vairākiem pieteikumiem?

A
atbild:
19. decembrī, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Valsts līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību noteic Ministru kabineta 2013.gada 16.jūlija noteikumi Nr.403 „Kārtība, kādā tiek aprēķināts un piešķirts valsts atbalsts par bērniem no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad tiek uzsākta obligātā bērna sagatavošana pamatizglītības ieguvei, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā pakalpojumu sniedzēja” un tajos patiešām neatradīsit punktu, ka valsts atbalstu pārtrauc, ja tiek anulēts kāds no vairākiem pieteikumiem uz pašvaldības bērnudārzu.

Taču MK noteikumu 15.punkts paredz, ka valsts atbalsta izmaksa par privātās izglītības iestādes vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja pakalpojumiem tiek pārtraukta pēc 30 dienām no brīža, kad bērnam tiek piedāvāta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Ja attiecīgajā pašvaldības bērnudārzā, kurā anulējāt pieteikumu, netika piedāvāta vieta pašvaldības bērnudārzā, tad Jums ir jāvēršas savā pašvaldībā un jānoskaidro, vai Jūsu bērns patiešām ir reģistrēts rindā uz vairākiem citiem pašvaldības bērnudārziem un vai pašvaldība iepriekšējā mēnesī ir informējusi Izglītības un zinātnes ministriju, ka Jūsu bērns joprojām ir reģistrēts uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, bet saņem pakalpojumu privātā izglītības iestādē, kā to noteic MK noteikumu 17.punkts.

Ja pašvaldībā viss ir kārtībā, tad jānoskaidro, vai privātais pakalpojuma sniedzējs jeb bērnudārzs ir iesniedzis pieprasījumu valsts atbalsta saņemšanai par iepriekšējo mēnesi Izglītības un zinātnes ministrijā. Lai atbalstu saņemtu, šāds pieprasījums privātajam pakalpojuma sniedzējam ir jāiesniedz ministrijā katru mēnesi līdz piektajam datumam. To paredz MK 16.punkts.

Ja arī no privātā pakalpojuma sniedzēja puses viss ir izdarīts pareizi, tad Izglītības un zinātnes ministrijas konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos Dita Bukovska aicina vērsties Izglītības un zinātnes ministrijā, lai noskaidrotu, kāpēc atteikts līdzfinansējums bērnudārzam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas