E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3300
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
5
1
5

Par ilgstoši pamestām automašīnām jāziņo pašvaldības policijai

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2013
Mārtiņš Miķelsons

Esmu novērojis, ka dzīvojamo rajonu iekšpagalmos var atrast īpašnieku novārtā atstātas automašīnas (to var spriest pēc nolauztiem spoguļiem, pārdurtām riepām, nederīgas tehniskās apskates uzlīmes u.tml. pazīmēm). Tās aizņem autostāvvietu un bojā kopējo iespaidu par iekšpagalmu. Kā pareizi rīkoties šādās situācijās, kad ir pamats domāt, ka automašīna ir saimnieka pamesta, un tā nelietderīgi aizņem stāvvietu? Vai ir kāds normatīvo aktu kopums, kas regulē šādas situācijas?

A
atbild:
09. decembrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ceļu satiksmes likuma 43.3panta „Transportlīdzekļa piespiedu pārvietošana” pirmajā daļā ir nosaukti gadījumi, kad auto piespiedu kārtā var novietot īpašā stāvvietā, un likuma septītajā daļā ir minēts - ja transportlīdzeklis Ministru kabineta noteiktajā kārtībā atzīstams par ilgstoši atstātu uz ceļa.

Savukārt kārtību, kādā Ceļu satiksmes likumā noteiktajos gadījumos transportlīdzekli piespiedu kārtā pārvieto uz speciālu stāvvietu vai uz citu — stāvēšanai atļautu vietu, un kārtību, kādā transportlīdzeklis atzīstams par ilgstoši atstātu uz ceļa, regulē Ministru kabineta noteikumi Nr.767 „Noteikumi par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa”.

Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa informē: „Ar ilgstoši uz ceļa atstātu automašīnu evakuāciju likumā noteiktajā kārtībā nodarbojas Rīgas Pašvaldības policija. Novērojot ilgstoši atstātu automašīnu uz koplietošanas ceļiem, pie kuriem pieskaitāmi arī daudzdzīvokļu namu iekšpagalmi, iedzīvotāji var zvanīt pa tālruni 67037238 vai ziņot ar e-pasta starpniecību rpp.cpp@riga.lv”.

Ja automašīnas ilgstoši atstātas kādas citas pilsētas teritorijā, tad attiecīgi jāsazinās ar šīs pilsētas pašvaldības policiju.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas