E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32909
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide

Par invaliditātes ekspertīzi jāuzzina VDEĀVK

J
jautā:
09. jūnijā, 2024
Silva

Labdien! Kur vērsties personai, kam 2. maijā beidzās termiņš 3. grupas invaliditātes apliecībai? Psihiatre, kura arī iepriekš lēma par 3. grupas piešķiršanu, apgalvo, ka atkārtotai invaliditātes grupas piešķiršanai dokumentus iesniegusi jau š. g. martā. Šīs personas vienīgais ienākumu avots ir invaliditātes pensija, kas vēl joprojām nav piešķirta. Paldies par atbildi. 

A
atbild:
10. jūnijā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Invaliditātes apliecību piešķir uz invaliditātes laiku. Apliecības derīguma termiņš ir datums, līdz kuram noteikta invaliditāte. 

Personai, kurai Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) ir noteikusi invaliditāti, ir tiesības uz invaliditātes pensiju vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu. 

Informāciju par invaliditātes noteikšanu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) no Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) saņem elektroniski. 

Lai noskaidrotu informāciju par invaliditātes ekspertīzes gaitu un lēmuma pieņemšanas datumu, jāsazinās ar Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju. Kontaktinformācija atrodama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas