E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32901
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Apgrūtinājuma dzēšana no zemesgrāmatas

J
jautā:
07. jūnijā, 2024
Jūlija

Man piederošajam nekustamajam īpašumam (zemei) zemesgrāmatā tika ierakstīts apgrūtinājums, proti, sieviete, kura ir mirusi, bet mums nav radniecības. Kā varētu dzēst attiecīgo ierakstu, ja miršanas apliecību nostiprinājuma līguma noformēšanai nav iespējams saņemt? Kas jādara, lai dzēstu ierakstu par apgrūtinājumu zemesgrāmatā? 

A
atbild:
17. jūnijā, 2024

Jautājumā trūkst pamatojuma, kāpēc minētā persona tika ierakstīta zemesgrāmatā. Ja pamatojums līdz ar personas nāvi zaudē spēku, tad konkrēto ierakstu varēs dzēst no zemesgrāmatas. Jūsu gadījumā ir jāvēršas pie zvērināta notāra. Kontakti ir pieejami šeit. 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) piedāvā iespēju pārbaudīt vai saņemt ziņas no reģistra portālā www.latvija.lv. Izmantojot PMLP e-pakalpojumu “Pārbaude, vai persona ir iekļauta Iedzīvotāju reģistrā un vai nav ziņu par personas nāvi”, lietotājs Iedzīvotāju reģistrā iekļautajos datos var elektroniski pārbaudīt, vai persona ar lietotāja norādīto personas kodu ir ietverta Iedzīvotāju reģistrā un, ja ir iekļauta, vai persona pēc Iedzīvotāju reģistra ziņām nav mirusi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 10 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas