E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31693
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Transportlīdzekļu novietošana dzīvojamajā zonā

J
jautā:
05. februārī, 2024
Daina

Vai ir noteikumi, kas nosaka, cik tuvu pie loga kaimiņš drīkst novietot savas automašīnas piekabi? Dzīvoju 1. stāvā. Piekabe novietota tuvāk par 1 m, logs līdz pusei tiek aizsegts.

A
atbild:
12. februārī, 2024

Ja daudzdzīvokļu namu pagalmā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir izveidota autostāvvieta, kas atļauj transportlīdzekļa īpašniekam tajā novietot savu auto, tad auto (t. sk. piekabju) novietošana ir veicama apzīmētās stāvvietas robežās. Attiecīgi par attālumu līdz dzīvojamās mājas logiem ir lemts jau auto stāvvietas ierīkošanas (lēmuma pieņemšanas) brīdī.

Savukārt, ja autostāvvieta nav ierīkota un transportlīdzekļa īpašnieki novieto auto saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumiem Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi”, ceļu satiksmes organizēšanu dzīvojamajās zonās nosaka minēto noteikumu 139.–144. punkts.

Saskaņā ar minēto noteikumu 141. punktu transportlīdzekļu stāvēšana dzīvojamajās zonās atļauta tikai speciāli paredzētās stāvvietās. Ja tādu stāvvietu nav vai ja tās ir aizņemtas, transportlīdzekļu stāvēšana atļauta tikai vietās, kur tas netraucē gājēju pārvietošanos vai citu transportlīdzekļu braukšanu.

Transportlīdzekļa novietošanas attālumu līdz dzīvojamajām ēkām minētie noteikumi nereglamentē.

Jebkurā gadījumā jums ir tiesības ierosināt minētā jautājuma izskatīšanu dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, nosakot (vai mainot) satiksmes organizēšanas kārtību jūsu mājas pagalmā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas