E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31428
Lasīšanai: 2 minūtes

Pārvaldnieka pienākumi

J
jautā:
07. janvārī, 2024
Ēriks

Labdien! Namu apsaimniekotāju biedrība jau otro gadu pēc kārtas neiesniedz nākamā gada apsaimniekošanas tāmi, piestāda, manuprāt, nepamatotus maksājumus, pārvaldnieks nav reģistrējies BIS, un pastāv vēl citi pārkāpumi. Uz elektroniski parakstītu iesniegumu, kurā vaicāts, kādēļ jāmaksā nesaprotamie maksājumi, atbildēt atsakās. Ja saku, ka nemaksāšu, tad draud manu parādu nosūtīt parādu piedzinējam. Kā šajā gadījumā rīkoties? Jūtos beztiesiski.

A
atbild:
15. janvārī, 2024

Atbilstoši Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 10. pantam dzīvojamās mājas īpašnieks ar pārvaldnieku rakstveidā slēdz mājas pārvaldīšanas līgumu, ar kuru pārvaldnieks uzņemas veikt dzīvokļu īpašnieku kopības dotos uzdevumus mājas pārvaldīšanas jomā. Ja pārvaldnieks nepilda līgumā noteiktās saistības vai savā darbībā pārkāpj normatīvajos aktos noteiktās prasības, jums ir tiesības prasīt sasaukt dzīvokļu īpašnieku kopsapulci, kuras dienas kārtībā jāiekļauj jautājums par pārvaldnieka darbības atbilstību dzīvokļu īpašnieku interesēm un pārvaldnieka maiņu.

Attiecībā uz parādu rašanos un to piedziņas kārtību paskaidrojams, ka pārvaldnieks pilda savus pienākumus, pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts starp dzīvokļu īpašnieku kopību un pārvaldnieku. Pārvaldnieks var piestādīt dzīvokļu īpašniekiem jebkādus papildu maksājumus (darbības, kas pārsniedz dzīvojamās mājas pārvaldīšanas likuma un līguma tvērumu) tikai tad, ja par to ir lēmusi dzīvokļu īpašnieku kopība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas