E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31424
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
4
4

Pirmsskolas skolotāja palīga atalgojums

J
jautā:
07. janvārī, 2024
Sandra

Labdien! Kāda alga (bruto) ir paredzēta pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja palīgam, sākot ar 01.01.2024.? Daudzviet lasu, ka jau no 2023. gada septembra skolotāju palīgiem zemākā algas likme ir 1020 eiro. Lasot vakances, ir arī piedāvājums strādāt par skolotāja palīgu ar atalgojumu 1124 eiro par slodzi. Man pašlaik par slodzi alga ir 844 eiro.

A
atbild:
12. janvārī, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Pirmsskolas pedagoga palīgs un pirmsskolas skolotāja palīgs ir divas dažādas profesijas ar atšķirīgiem darba pienākumiem. Ja pirmsskolas pedagoga palīgs ir pedagoģiskais darbinieks, tad pirmsskolas skolotāja palīgs ir pirmsskolas izglītības iestādes tehniskais darbinieks, kurš veic ar mācīšanu nesaistītus uzdevumus, palīdzot pedagogiem un nodrošinot aprūpi un uzraudzību bērniem skolās un pirmsskolas iestādēs. Pirmsskolas skolotāja palīga darba samaksu nosaka izglītības iestādes vadītājs.

Savukārt pirmsskolas pedagoga palīga zemākā darba algas likme noteikta Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 3. pielikuma “Pedagogu darba slodze un zemākā mēneša darba algas likme” 5. punktā. Tajā noteikts, ka pedagoga palīga darba slodze nedēļā ir 30 astronomiskās stundas, no kurām ne vairāk kā 70% paredzēti mācību stundu/nodarbību vadīšanai. Izglītības iestādes vadītājs un pedagogs var vienoties arī par citu darba slodzes sadalījumu. Atbilstoši šādai slodzei zemākā darba algas likme ir 1145 eiro, kas ir par 125 eiro vairāk nekā bija 2023. gadā.  

Pirmsskolas skolotāja palīga zemāko darba algas likmi minētie noteikumi nenosaka.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 125 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas