E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31178
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
2
2

Pašvaldības nodeva par transportlīdzekļa iebraukšanu īpaša režīma zonās

J
jautā:
08. decembrī, 2023
Oļegs

Jūrmalas pilsētas dome ir palielinājusi iebraukšanas maksu līdz trijiem eiro un noteikusi to uz visu gadu. Vai Rīgas dome ir tiesīga Jūrmalā reģistrētajiem iedzīvotājiem noteikt līdzīgu iebraukšanas maksu Rīgā?

A
atbild:
15. decembrī, 2023
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Matīss Rostoks, zvērināts advokāts

Atbilstoši likuma “Par nodokļiem un nodevām” 12. panta 6. daļai Rīgas dome, tāpat kā Jūrmalas pašvaldības dome, ir tiesīga Ministru kabineta (MK) noteikumos noteiktajā kārtībā savā administratīvajā teritorijā uzlikt pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās.  

MK noteikumu Nr. 480 “Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas” 11. punkts paredz, ka pašvaldība ir tiesīga uzlikt personām nodevas par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās, kuras ir noteiktas attiecīgās pašvaldības teritorijas plānojumā ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, sabiedrības veselības, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, kā arī dabas, īpaši aizsargājamo kultūrvēsturisko teritoriju un kultūras pieminekļu aizsardzībai.

Kopsakarā ar norādītajiem normatīvajiem aktiem Rīgas domei ir tiesības minētā likumdošanas procesa ietvaros uzlikt personām nodevas par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās Rīgas pilsētā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas