SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
01. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Satiksme
4
4

Bērni bāreņi arī valstspilsētu sabiedriskajā transportā var braukt bez maksas

Stājas spēkā 01.02.2024.

Bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem ir pieejams bezmaksas sabiedriskais transports.

FOTO: Maija Zara, LETA.

No šī gada bērni bāreņi bez maksas var braukt arī valstspilsētu sabiedriskajā transportā.

Tas noteikts ar Ministru kabineta (MK) 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi” grozījumiem, kas stājas spēkā ceturtdien, 1. februārī.

Papildinātais MK noteikumu 6. punkts tagad paredz: “Bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, ir tiesības bez maksas izmantot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas nozīmes un reģionālās nozīmes maršrutā, uzrādot apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai vai reģistrējot braucienu ar valstspilsētas pārvadātāja elektroniskās identifikācijas līdzekli.”

Tiesības bez maksas izmantot valstspilsētu sabiedrisko transportu tiek nodrošinātas arī bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, norāda Satiksmes ministrija.

Līdz šim bez maksas varēja braukt reģionālajā transportā.

Atvieglojumu nodrošināšanai 2024. gadā un nākamajos divos gados valdība piešķīrusi papildu finansējumu viena miljona eiro apmērā.

Apliecības sociālo garantiju nodrošināšanai izsniegšanas kārtība ir noteikta MK noteikumos Nr. 857 “Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās”.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI