E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31067
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Nosūtījumam nav derīguma termiņa, taču tas var kļūt neaktuāls

J
jautā:
23. novembrī, 2023
Svetlana

Jautājums par ārsta nosūtījumu derīguma termiņu. 2022. gada. 27. oktobrī ārsts nosūtīja pie fizioterapeita, 2023. gada 5. aprīlī pierakstījāmies un gaidījām rindā līdz pat 2023. gada 2. novembrim, kad tikām, taču nosūtījumam bija beidzies derīguma termiņš (viens gads) un fizioterapeite lūdza atnest jaunu nosūtījumu. Nacionālā veselības dienesta mājaslapā atradu informāciju par to, ka derīguma termiņš nosūtījumiem nav noteikts. Cik pareizi rīkojās fizioterapeite, un kas jādara pacientam?

A
atbild:
21. decembrī, 2023
Santa Galiņa
LV portāls

Derīguma termiņš nosūtījumam patiešām nav noteikts, proti, tas ir derīgs līdz brīdim, kad nepieciešamais veselības aprūpes pakalpojumus tiek saņemts, neatkarīgi no tā, cik ilgs laiks pagājis. Taču jāņem vērā, ka ārsta tiesības ir izvērtēt, vai izsniegtais nosūtījums joprojām ir aktuāls.

Jūsu gadījumā ārsts, iespējams, uzskatīja, ka pa šo laiku varētu būt mainījušies apstākļi un nozīmētais veselības aprūpes pakalpojums vairs nav aktuāls, taču saskaņā ar Pacientu tiesību likumu ārstam tas būtu jāizskaidro arī pacientam.

Plašāk par to, kas pacientam jāzina par nosūtījumu pie ārsta, var izlasīt LV portāla rakstā.

Jebkurš konflikts vai nevienprātība jārisina attiecīgajā ārstniecības iestādē, tāpēc aicinām jūs vērsties pie ārstniecības iestādes vadības.

Ja ārstniecības iestāde pietiekami neiesaistās problēmas risināšanā un rodas šaubas par ārstniecības iestādes darbību un sniegto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, tad ar iesniegumu jāvēršas Veselības inspekcijā.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas