E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30899
Lasīšanai: 2 minūtes

Internetā atrodamie līguma paraugi rūpīgi jāvērtē

J
jautā:
06. novembrī, 2023
Viņa

Labdien! Kur internetā ir iespējams lejupielādēt laulības šķiršanas līguma veidlapu vai paraugu?

A
atbild:
08. novembrī, 2023
Edīte Brikmane
LV portāls

LV portāls nevar sniegt izsmeļošu atbildi par internetā pieejamajiem resursiem, kurus sagatavojušas un publicējušas privātpersonas.

“Līgumu paraugi internetā ceļo, tomēr nav vienas pareizas vai oficiālas vietnes, kur tie būtu pieejami. Katrs gadījums ir individuāls un atšķirīgs, tāpēc šie paraugi ir jālasa un jāizmanto ar prātu,” tā, atbildot uz jautājumu, komentē zvērināta advokāte Dana Rone. Piemēram, vispārīgā līguma paraugā varētu nebūt ņemti vērā virkne individuālu apstākļu (piemēram, vai laulības laikā ir noslēgts laulības līgums un vai tas ir noslēgts par visas mantas šķirtību vai kopību). Šādas nianses var būt vairākas, un tās būtu jāizvērtē kopā ar profesionāli laulības šķiršanas jautājumos.

“Dodoties uz konsultāciju pie advokāta vai notāra, ieteicams sagatavot jautājumu sarakstu par visu, ko persona vēlas noskaidrot, tai skaitā jautājumus par situācijām un iespējamajām problēmām nākotnē, lai, saņemot atbildes, saprastu, kurš līguma veids der un vai tas vispār sniegs gaidīto rezultātu,” iesaka zvērināta advokāte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas