E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30855
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Lūgums par naudas soda sadalīšanu daļās jāiesniedz iestādē, kas uzlikusi administratīvo sodu

J
jautā:
02. novembrī, 2023
Arina

Labdien! Radusies tāda situācija, ka tika aizmirsts par OCTA pagarināšanu, kā rezultātā tika noteikts sods, kas patlaban ir jau 1400 eiro apmērā. Vai ir iespējams sodu maksāt daļās?

A
atbild:
13. novembrī, 2023
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Administratīvās atbildības likuma 266. panta pirmajai daļai, ja ir objektīvi apstākļi, kuru dēļ sodītā persona naudas soda brīvprātīgas izpildes termiņā nevar pilnā apmērā izpildīt nolēmumu par sodu, iestāde var atlikt tā izpildi uz laiku līdz vienam mēnesim. Savukārt atbilstoši minētā panta otrajai daļai, ja ir objektīvi apstākļi, kuru dēļ sodītā persona naudas soda brīvprātīgas izpildes termiņā nevar pilnā apmērā izpildīt nolēmumu par sodu, iestāde var sadalīt naudas soda izpildi daļās, nepārsniedzot sešu mēnešu periodu no dienas, kad nolēmums par sodu stājas spēkā.

Tādējādi likums paredz attiecīgās iestādes, kas uzlikusi administratīvo sodu, tiesības atlikt naudas soda samaksu uz laiku līdz vienam mēnesim vai arī sadalīt naudas soda izpildi daļās. Šajā gadījumā jāņem vērā, ka sodītajai personai rakstveida iesniegums par nolēmuma par sodu izpildes atlikšanu vai naudas soda sadalīšanu daļās jāiesniedz iestādei naudas soda brīvprātīgas izpildes termiņa ietvaros (minētā panta trešā daļa). Turklāt iesniegums iestādē jāiesniedz motivētā veidā, norādot apstākļus, kas objektīvi liedz naudas soda apmaksu veikt brīvprātīgas izpildes termiņā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas