E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30584
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Ja vēlas konsultēt pacientus tiešsaistē

J
jautā:
02. oktobrī, 2023
Baiba

Labdien! Vēlos uzsākt konsultēt pacientus (kā reģistrēta un sertificēta ārstniecības persona) patstāvīgi tiešsaistē. Kur jāreģistrē sava darbība un kādi nodokļi jāmaksā? Paldies!

A
atbild:
31. oktobrī, 2023

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) norāda – gadījumā, ja vēlaties uzsākt neatkarīgu profesionālu pakalpojumu sniegšanu ārpus darba tiesiskajām attiecībām, darbība ir jāreģistrē pirms tās uzsākšanas.

Jūs varat reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējs VID vai izvēlēties reģistrēties Uzņēmumu reģistrā individuālā komersanta (IK) statusā, vai dibināt kapitālsabiedrību (SIA).

Ja pakalpojums tiks sniegts tiešsaistē, papildus ir jāreģistrē tīmekļvietne kā struktūrvienība. Detalizētāka informācija par reģistrēšanas kritērijiem un veidu, kā to pareizi izdarīt, pieejama VID mājaslapā.

Fiziskā persona, kura ir reģistrējusies VID kā saimnieciskās darbības veicējs vai individuālais komersants Uzņēmumu reģistrā, var izvēlēties šādus nodokļu maksāšanas režīmus:

  • vispārējo nodokļu maksāšanas režīmu (jāmaksā valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodoklis);
  • mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu.

Plašāka informācija par saimnieciskās darbības reģistrāciju un nodokļu režīmiem pieejama VID mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas