E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2955
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi

Arī laukos par atkritumiem būs jāmaksā no dzīvokļa

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. oktobrī, 2013
Dzintra Mahoņina

Vai lauku apdzīvotās vietās atkritumu maksas daudzumu dalīs uz dzīvokļiem vai uz iedzīvotāju skaitu mājā? Laukos iedzīvotāju skaits daudzdzīvokļu māju dzīvokļos ir zināms un ir negodīgi, ka viens pensionārs, kurš izmet labi, ja vienu atkritumu maisu mēnesī, bet 5 cilvēku ģimene daudz vairāk, maksās par citu saražotiem atkritumiem. Dzirdēju, ka jaunās izmaiņas skar lielās pilsētas un apdzīvotās vietas. Vai tā ir taisnība?

A
atbild:
08. oktobrī, 2013
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Veiktie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” neparedz atšķirīgas situācijas laukos un pilsētās.

Noteikumu 17.punkts noteic, ka par pakalpojumiem, kuri nav mērāmi vai kuru patēriņa noteikšanai nav uzstādīti skaitītāji, aprēķinu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un asenizāciju veic atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam. Ja atsevišķais īpašums ir neapdzīvojamā telpa, kurā tiek veikta saimnieciskā darbība, aprēķinu veic atbilstoši līguma nosacījumiem.

Tas nozīmē, ka maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu tiks noteikta, ievērojot dzīvokļu skaitu, nevis dzīvoklī dzīvojošo personu skaitu. Noteikumi attiecas, ja pakalpojums tiek sniegts ar valsts dzīvojamās mājas valdītāja vai pašvaldības starpniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas