E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29126
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai var vienlaikus atvērt divas darbnespējas lapas

J
jautā:
11. aprīlī, 2023
Kristaps

Labdien! Vai paralēli var atvērt divas darbnespējas lapas? Kā rīkoties, ja, slimojot ar atvērtu darbnespējas lapu B, gūst traumu, veic operāciju vai vēlreiz saslimst?

A
atbild:
03. maijā, 2023
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Marika Zelčāne, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte
Santa Galiņa
LV portāls

“Vienai personai ir tiesības uz vienu sociālās apdrošināšanas pabalstu par vienu un to pašu periodu, jo pabalsts ir zaudēto ienākumu atvietojums un zaudētos ienākumus neatvieto dubultā,” paskaidro Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte Marika Zelčāne.

Tomēr vēršam jūsu uzmanību, ka Ministru kabineta noteikumi Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” nosaka, ka ārsts, ja tas ir nepieciešams, darbnespējas lapu B var pagarināt līdz pat 26 nedēļām.

Ja darbnespēja turpinās ilgāk par 26 nedēļām, ārsts nosūta personu uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju. Komisija sniedz atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām, bet ne ilgāk par 52 nedēļām (skaitot no darbnespējas pirmās dienas), ja tas nepieciešams pilnvērtīgas ārstēšanas nodrošināšanai (tai skaitā rehabilitācijas nodrošināšanai), vai nosaka invaliditāti. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas