E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28873
Lasīšanai: 2 minūtes

Lieguma piemērošana Ceļu satiksmes drošības direkcijā

J
jautā:
09. martā, 2023
Māris Ābele

Kā risināt jautājumu, kad zvērināts tiesu izpildītājs nepilda telefoniski un elektroniskajā sarakstē panāktu vienošanos, kas ir tiesu izpildītāja rakstiskā atbildē: "CSDD veikt automašīnu tehnisko apskati varēsiet pēc parādsaistību dzēšanas uzsākšanas". Veicu 80 eiro naudas pārvedumu, kura saņemšanu tiesu izpildītājs apstiprina, bet izvirza papildu prasību (gan telefonsarunā, gan rakstiski) samaksāt 30% no saistībām (tātad vēl 250 eiro).

A
atbild:
19. maijā, 2023

Nezinot visus faktiskos apstākļus un kas ir pārrunāts ar tiesu izpildītāju, varam sniegt vispārīgu atbildi.

Piedziņas vēršana uz kustamo mantu (transporta līdzekli) ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem, ko piemēro tiesu izpildītājs. Tiesu izpildītājam ir tiesības CSDD piemērot transporta līdzeklim atsavināšanas liegumu, kā arī liegumu iziet tehnisko apskati.

Parasti, ja izpildu lietā tiek veikti regulāri maksājumi un tiesu izpildītājs neplāno rīkot automašīnai izsoli, parādniekam tiek ļauts iziet tehnisko apskati.

Jums var ieteikt vērsties tieši pie parādu piedzinēja (kreditora) un lūgt atļauju iziet tehnisko apskati. Ja parādu piedzinējs tam piekritīs, viņš nosūtīs tiesu izpildītājam iesniegumu Civilprocesa likuma 559.panta pirmās daļas kārtībā un tiesu izpildītājs atliks izpildu darbību (noņems liegumu CSDD iziet tehnisko apskati).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas