E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2820
Lasīšanai: 2 minūtes

Norīkotā pārvaldnieka atcelšana

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. septembrī, 2013
Guntars

Kas var atcelt no amata namu pārvaldnieku, izņemot īpašnieku kopsapulci, ja viņam nav normatīviem aktiem atbilstoša izglītība?

A
atbild:
13. septembrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 26.pantā ir atrunāta norīkotā pārvaldnieka atcelšana. Šajā pantā noteikts, ka lēmumu par norīkotā pārvaldnieka atcelšanu pieņem pašvaldība ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc tam, kad iestājies viens no šādiem nosacījumiem:

 1)      beidzies pašvaldības lēmumā noteiktais apdraudējuma vai iespējamā apdraudējuma novēršanas termiņš un lēmumā minētais apdraudējums vai apstākļi, kas var radīt apdraudējumu, novērsti, un īpašnieks iesniedzis iesniegumu par mājas pārvaldīšanas pārņemšanu;

2)      saņemts norīkotā pārvaldnieka darbību uzraugošās amatpersonas iesniegums par to, ka pārvaldnieks nepilda vai nepienācīgi pilda tam doto uzdevumu.

Šis pants paredz, ka pašvaldības lēmumu par norīkotā pārvaldnieka atcelšanu var pārsūdzēt tiesā. Taču pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur lēmuma darbību. 

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 13.pantā pārvaldniekiem ir izvirzītas kvalifikācijas prasības, tomēr likumā nav paredzētas sankcijas par dzīvojamo māju pārvaldīšanu bez attiecīgas kvalifikācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 134 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas