E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28173
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Vai drīkst mainīt informāciju par auto novietošanas laiku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. decembrī, 2022
Alexa

Vai MK noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 285.18. apakšpunkts noteic, ka vadītājam, kurš novietojis automobili ar 840. papildzīmi “Stāvēšanas laiks” apzīmētā stāvvietā, pēc divām stundām obligāti ir jāaizbrauc? Vai arī es varu pārgrozīt pulksteni un atstāt automobili savā vietā?

A
atbild:
27. decembrī, 2022
Sandis Zellis
jurists

Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 285.18. apakšpunkts noteic, ka vadītājam, kurš novietojis automobili ar 840. papildzīmi “Stāvēšanas laiks” apzīmētā stāvvietā, automobiļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija par laiku, kad transportlīdzeklis novietots stāvvietā.

Ievērojot minēto, pie transportlīdzekļa priekšējā stikla norādītā laika pārrakstīšana vai speciālā pulksteņa pārgrozīšana nav atļauta, ja aktuālais (pēdējais norādītais) laiks neatbilst patiesajam laikam, kad transportlīdzeklis patiesi ticis novietots attiecīgajā stāvvietā. Līdz ar to, ja norādīto laiku grozīsiet un policijas amatpersonai būs pierādījumi, ka attiecīgais transportlīdzeklis novietots stāvvietā ilgāk par atļauto laiku, pārkāpums tiks konstatēts.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas