E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27956
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Lai pārrēķinātu vecāku pabalstu, VSAA jāsaņem informācija no VID

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. novembrī, 2022
Laura

Sveiki! Esmu BKA, bet, saņemot ikmēneša maksājumu, tas atnāca krietni mazākā apmērā, nekā vajadzēja būt. Sazinoties ar sociālo dienestu, man skaidroja, ka darba devējs, sūtot iesniegumu, kļūdījies ar datiem un skaitās, ka es atkal strādāju. Darbavietai šo informāciju nodevu, droši vien tuvākajā laikā izlabos un nosūtīs pareizo. Kā būs ar iztrūkstošo summu un pārrēķinu? Cik ilgu laiku tas aizņem? Vai saņemšu informāciju, kad tiks veikts pārrēķins un kad izmaksās starpību?

A
atbild:
25. novembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vecāku un citus pabalstus maksā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, nevis sociālais dienests. Informācija par pabalstiem ģimenēm ar bērniem ir izklāstīta VSAA mājaslapā.

Bērna kopšanas atvaļinājumu piešķir darba devējs uz darbinieka iesnieguma pamata. Darba devējam ir jāiesniedz ziņas Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par bērna kopšanas atvaļinājuma piešķiršanu darbiniekam. Lai saņemtu vecāku pabalstu piešķirtajā apmērā, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai no VID ir jāsaņem informācija par jūsu atrašanos bērna kopšanas atvaļinājumā.

Ja darba devējs nav savlaicīgi sniedzis ziņas VID par jums piešķirto bērna kopšanas atvaļinājumu, bet pēc tam darba devējs ziņos VID par BKA sākuma datumu, tad VSAA pēc informācijas saņemšanas no VID veiks vecāku pabalsta pārrēķinu.

Ja jums ir jautājumi par pabalsta pārrēķinu, jāsazinās ar VSAA, rakstot uz e-pasta adresi: konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz tālruņa numuru: 64507020.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas