E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27938
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
1
2
1

Minimālā gaisa temperatūra dzīvojamās telpās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2022
Anželika

Labdien! Mitināmies dzīvoklī. Katrā dzīvoklī ir katls. Pirms diviem gadiem 1. stāva dzīvoklī dzīvojošie kaimiņi nomira, un viņu dzīvoklī vairs neviens nedzīvo (mēs dzīvojam 2. stāvā). Tā kā dzīvoklis 1. stāvā netiek kurināts vai citādi apsildīts, visas grīdas mūsu dzīvoklī ir sākušas pelēt, un mēs nevaram apsildīt savu dzīvokli. Vēlamies uzzināt, ar ko varam sazināties saistībā ar šo problēmu, lai rastu risinājumu? Paldies!

A
atbild:
24. novembrī, 2022

MK noteikumu Nr. 310 “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 231-15 “Dzīvojamo un publisko ēku apkure un ventilācija” ” 3. pielikums nosaka minimāli nepieciešamo gaisa temperatūru, t. i., 18 °C dzīvojamās telpās (aukstajā laika periodā), lai nodrošinātu ēkas saglabāšanos un nepieļautu tās bojāšanu.

Ja dzīvokļa īpašums, kas atrodas zem jūsu dzīvokļa, netiek uzturēts atbilstošā kārtībā, jums ir jāvēršas pie mājas pārvaldnieka ar iesniegumu, lūdzot atrisināt šo jautājumu. Ja pārvaldnieks nav spējīgs to paveikt, jums ir tiesības vērsties ar pretenziju tieši pie apakšējā dzīvokļa īpašnieka (vai tā mantiniekiem). Ja īpašnieks neveic dzīvokļa īpašuma uzturēšanu atbilstošā kārtībā, jums ir tiesības iesniegt prasību tiesā par dzīvokļa atsavināšanu Dzīvokļa īpašuma likuma 14. pantā noteiktajā kārtībā.  

Savukārt, ja dzīvokļa īpašumam mantinieki nav pieteikušies (vai to nav), jums ir jāvēršas attiecīgajā pašvaldībā ar iesniegumu par īpašuma atzīšanu par bezmantinieka mantu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas