E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26648
Lasīšanai: 2 minūtes
1
5
1
5

Līgums par elektroenerģijas piegādi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. jūnijā, 2022
Anita

Labdien! Līgums ar “Elektrum” par elektroenerģijas piegādi diviem apvienotiem patērētājiem, privātmājām Salacgrīvā un Babītē, ir noslēgts ar manu tikko mirušo vīru līdz 2023. gada 31. decembrim. Šajās mājās dzīvo un ir deklarētas 3 ģimenes. “Elektrum” nepiedāvā iespēju man (sievai) pārņemt līgumu ar visiem tā pašreizējiem nolīgumiem, bet atsūta vēstuli, kurā liek noslēgt jaunu līgumu 14 dienu laikā, brīdinot, ka pretējā gadījumā veiks atslēgumu ar visām no tā izejošajām sekām un maksājumiem. Maksas kavējumu mums nav, un ir viena mēneša maksājums avansā. Manuprāt, tas ir negodīgi. Elektrība ir pieslēgta īpašumiem, nevis vienam cilvēkam. Tad jau līgums būtu jāslēdz ar visiem cilvēkiem, kuri tur dzīvo, vai jāizsniedz vienam pilnvarojums darīt to citu vārdā.

A
atbild:
27. jūnijā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Lai precīzi atbildētu uz jūsu jautājumu, būtu jāiepazīstas ar noslēgto līgumu starp jūsu mirušo vīru un “Latvenergo”, kas elektroenerģiju piegādā ar preču zīmes “Elektrum” starpniecību.

Taču jebkurā gadījumā, ja jūs neapmierina līguma noteikumi,  jūs to varat lauzt un brīvajā tirgū izvēlēties citu komersantu un vienoties par citiem noteikumiem.

Komersantu reģistrs, kuri nodarbojas ar elektroenerģijas tirdzniecību Latvijā, ir pieejams šeit.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas