E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27935
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai mājsaimniecībām rēķinā par patērēto siltumenerģiju jānorāda maksas samazinājums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. novembrī, 2022
Laura

Kompensācija par centralizēto siltumapgādi. Saņemot rēķinu par oktobrī patērēto siltumenerģiju dzīvoklim, rēķinā tiek norādīts tikai patērētais apjoms (MWh) un summa, taču netiek uzrādīts, kā tiek aprēķināta atlaide siltumenerģijai, līdz ar to es kā dzīvokļa īpašnieks nevaru izrēķināt, vai valstī noteiktā atlaide tiek piemērota. Vai daudzdzīvokļu nama pārvaldniekam rēķinā ir jānorāda, kādu summu veido pilnā cena un kāda summa ir ar atlaidi par siltumenerģiju?

A
atbild:
24. novembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saskaņā ar Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumu Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā Būvniecības valsts kontroles birojs kompensē centralizētās siltumapgādes pakalpojuma maksas samazinājumu un uzrauga centralizētās siltumapgādes pakalpojuma maksas samazinājuma kompensācijas atbilstību.

MK noteikumos Nr. 876 “Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi” noteikts: “Lietotājam, kurš ir juridiska persona un kura siltumapgādes sistēma nodrošina siltumapgādi daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, ir pienākums centralizētās siltumapgādes pakalpojuma maksas samazinājumu piemērot norēķinos ar daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas mājsaimniecībām par patērēto siltumenerģiju un rēķinā par patērēto siltumenerģiju norādīt piemēroto centralizētās siltumapgādes pakalpojuma maksas samazinājumu.”

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas