E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27753
Lasīšanai: 2 minūtes

Pārkāpumi būvniecības procesā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2022
Ārija Kalniņa

Labdien! Lūdzu, pieņemiet attiecīgus lēmumus saistībā ar celtniecību Tumes ielā 25! SIA “Bonava” alkatības dēļ nav jācieš visiem apkārtnes iedzīvotājiem. Kas tās par celtniecības metodēm? Esam pakļauti nepārtrauktām vibrācijām, kas ietekmē arī cilvēku veselību. Dzīvojam 100 gadu vecā mājā, kuru visiem spēkiem cenšamies saglabāt. Toties tagad tā tiek bojāta. SIA “Bonava” nav pietātes ne pret dzīvajiem, ne mirušajiem. Kādas korupcijas rezultātā šī zeme, kas atrodas blakus Brāļu un Ziepniekkalna kapiem, tai tika piešķirta? Neviens nav devis viņiem tiesības bojāt svešu īpašumu. Sūdzēšos visur, kamēr tiks panākta taisnība!

A
atbild:
22. novembrī, 2022

Atbilstoši LV portāla “Cilvēks. Valsts. Likums” lietošanas noteikumiem e-konsultāciju jomā portāls neiejaucas strīdu risināšanā pēc būtības, līdz ar to portāla redakcijai nav tiesību apmierināt jautājumā minēto lūgumu.

Ja būvniecības procesā būvnieks pārkāpj normatīvo aktu prasības, nodara bojājumus citām būvēm (un to īpašniekiem), cietušajām personām ir tiesības vērsties būvvaldē, kā arī pie atbildīgā būvnieka (un apdrošināšanas sabiedrības, kurā ir veikta būvnieka civiltiesiskās atbildības apdrošināšana) zaudējumu kompensācijas nolūkā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas