E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27495
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Dinamiskais tarifs un valsts atbalsts

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. oktobrī, 2022
Santa

Labdien! Man ir jautājums par elektroenerģijas cenas kompensāciju no 1. oktobra. Ja man ir pieslēgts “dinamiskais” tarifs elektrībai, vai, ja biržas cena kādā stundā šajā laikā līdz 100 kilovatstundām būs zemāka par 160 eiro/MWh, man tiks piemērots fiksētais tarifs (160 eiro/MWh) vai biržas tarifs (piemēram, 90 eiro/ MWh)? Paldies!

A
atbild:
17. oktobrī, 2022

Dinamiskā cena tiek aprēķināta, izvelkot vidējo cenu, kas veidojas, ņemot vērā patēriņu konkrētajā objektā noteiktās diennakts stundās un katras stundas elektrības cenu “NordPool” biržā mēnesī. Vidējā cena ir indikatīva. Katru mēnesi vidējā cena tiek pārrēķināta atbilstoši aktuālajiem mēnešiem. Respektīvi, tiek sarēķināts patērēto kilovatstundu (kWh) skaits mēnesī, tad stundu skaits mēnesī un elektrības vidējā cena “Nordpool” biržā, kad pieslēguma adresē tika patērēta elektroenerģija.

Valsts atbalsts nosaka, ka no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim visām mājsaimniecībām elektroenerģijai pirmajām 100 kWh ik mēnesi tiks piemērota fiksēta maksa 160 eiro/MWh jeb 0,160 eiro/kWh (bez pievienotās vērtības nodokļa).

Par elektroenerģijas patēriņu virs 100 kWh mājsaimniecībām būs jāmaksā atbilstoši elektroenerģijas tirdzniecības līgumā noteiktajai cenai. Savukārt, ja mājsaimniecības lietotāja elektroenerģijas cena atbilstoši esošajam līgumam ir mazāka par 0,160 eiro/kWh, lietotājam šis atbalsta pasākums netiks piemērots.

Lai precīzāk uzzinātu, kā tiks piemērots dinamiskais tarifs elektroenerģijai, jums ir jāvēršas pie sava elektrības tirgotāja.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas