E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27391
Lasīšanai: 2 minūtes

Rīgas dome samazina piemaksas pedagogiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2022
Signe

Labdien! Kāpēc katru gadu tiek samazinātas Rīgas domes piemaksas pirmsskolu pedagogiem? Mērs Oļegs Burovs pirmsskolu pedagogiem piešķīra piemaksu 100 eiro apmērā, savukārt mēra Mārtiņa Staķa vadībā piemaksa šogad ir vien 11 eiro. Ņemot vērā lielo pirmsskolu pedagogu trūkumu Rīgā, šis solis vakanču skaitu tikai palielinās. Kāpēc Rīgas dome neatbalsta savus skolotājus?

A
atbild:
13. oktobrī, 2022
Rīgas dome
Komunikācijas pārvalde

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde atbild, ka iespējamais atbalsts pedagogiem tiek vērtēts atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām.

Pašvaldība veica piemaksas pirmsskolu pedagogiem, jo valsts noteiktās minimālās atalgojuma likmes pedagogiem bija ļoti zemas. Piemēram, 2016. gadā likme bija 620 eiro un pašvaldības piemaksa 60 eiro, bet no 2019. gada septembra likme bija 750 eiro un pašvaldības piemaksa 10 eiro. Tagad valstī noteiktā minimālā pedagogu atalgojuma likme ir 970 eiro; Rīgā vidēji – 981 eiro, kas nozīmē 11 eiro piemaksu. Atsevišķos gadījumos pieejamais finansējums pārsniedz minimālās likmes (kalendārā gada sākumā tiek pieņemts budžets, bet pedagogu algas mainās ar 1. septembri), kas tā bija no 2019. gada sākuma līdz septembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas