E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26975
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja nav skaidrs, kā veidojusies parāda piedziņas summa

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2022
Rolands

Labdien! Maniem vecākiem bija nenokārtotas kredītsaistības, kā rezultātā parādu piedziņas kompānija “Gelvora Sergel” vērsās tiesā pret maniem vecākiem par parādu piedziņu. Tiesa nolēma piedzīt no vecākiem 4829,53 EUR (summā iekļauts gan pamatparāds, gan līgumiskie procenti, gan likumiskie procenti, gan līgumsods, gan valsts nodeva). Lai šo parādu nepiedzītu ar tiesas izpildītāju ziņu, tiesā ieteica vienoties ar uzņēmumu. Vecāki sazinājās ar uzņēmumu un piekrita uzlikt 100 EUR mēnesī automātisko maksājumu. Uzņēmums tam piekrita, bet nevēlējās slēgt nekādu rakstisku vienošanos vai piekrišanu. Tā mani vecāki katru mēnesi sūta uzņēmuma 100 EUR mēnesī un šobrīd ir atlikuši 629,53 EUR līdz pilnai summas apmaksai. Bet šā gada 25. jūlijā uzņēmums atsūta vēstuli vecākiem par to, ka 24.07.2022. kopējais saistību apmērs ir 1844,39 EUR. Esam nosūtījuši vēstuli uzņēmumam ar jautājumiem, kāpēc šāda summa ir radusies, bet patlaban mums nekādas atbildes nav sniegtas. Lūdzu jūsu viedokli, ko darīt vecākiem, ja tiek pieprasīta lielāka summa, nekā tiesa bija nolēmusi?

A
atbild:
08. augustā, 2022

Lai pilnvērtīgi sniegtu atbildi uz jūsu jautājumu, būtu jāiepazīstas ar tiesas nolēmumu lietā (spriedumu).

Iespējams, šāds parāda summas palielinājums ir saistīts ar to, ka prasītājs ir lūdzis un tiesa ir apmierinājusi prasītāja tiesības saņemt likumīgos 6% gadā no parāda pamatsummas – līdz sprieduma pilnīgai izpildei.

Taču, lai precīzi pārliecinātos par parāda summas apmēru un tā rašanās apstākļiem, jums ir jāvēršas pie prasītāja (“Gelvora Sergel”) ar lūgumu izskaidrot parāda aprēķinu, kā arī iesakām jums vērsties pēc juridiskas palīdzības, lai pilnvērtīgi varētu saņemt konsultāciju, kas balstīta uz dokumentiem lietā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas