E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26856
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Ja ceļojuma laikā pazaudē pasi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūlijā, 2022
sanija

Labdien! Vēlos jautāt, ko darīt šādā situācijā: mana mamma ar mazāko brāli (brālim 10 gadi) atrodas Vācijā, un brālis ir nozaudējis pasi. Viņiem 22.07.2022. ir biļete lidojumam uz Latviju. Vācijā viņi bija atpūtušies un neveiksmīgi nozaudēja dokomentus, sazinājās ar vēstniecību, un tur teica, ka atļaujas vairs neizsniedz un, lai nokārtotu dokumentus, būs jāgaida divi mēneši. Mammai ir brāļa dzimšanas apliecība, un brālis ir ierakstīts mammas pasē. Viņiem nav, kur palikt. Vai autobusā viņus ielaidīs ar brāļa dzimšanas apliecību un mammas pasi? Vai varat palīdzēt šajā jautājumā?

A
atbild:
21. jūlijā, 2022

Kā LV portālu informēja Ārlietu ministrijas Konsulārās palīdzības nodaļa, lai no Vācijas atgrieztos Latvijā, personām, tai skaitā nepilngadīgām, obligāti ir nepieciešami derīgi personu apliecinoši dokumenti. Ar mātes pasi, kurā bērns ierakstīts, nepietiks.

Latvijas vēstniecība Vācijā Latvijas valstspiederīgajiem, kuri Vācijā uzturas īslaicīgi (uz laiku līdz trīs mēnešiem, piemēram, tūrismā, tuvinieku apciemojumā) un kuru pase/eID karte ir zudusi vai kļuvusi lietošanai nederīga, izsniedz atgriešanās apliecības.

Atgriešanās apliecība ir personu apliecinošs dokuments, kas ļauj vienu reizi šķērsot robežu, lai atgrieztos Latvijā un noformētu jaunu personu apliecinošu dokumentu.

Personām, zvanot uz vēstniecību, vienmēr tiek lūgts precizēt, vai persona Vācijā dzīvo pastāvīgi vai ir ieradusies īslaicīgā braucienā.

Vēstniecība ļoti bieži lūgumu izsniegt atgriešanās apliecību saņem no personām arī gadījumos, kad persona ir nozaudējusi dokumentus, taču Vācijā uzturas pastāvīgi.

Ja konkrētās personas Vācijā uzturas īslaicīgi, aicinām atkārtoti sazināties ar Latvijas vēstniecību un vienoties par atgriešanās apliecības izsniegšanu bērnam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas